Printeren vi bruger til Giclée og forstørrelser

Siden 24 november 2015:
Vi har lige modtaget vor nye printer : Epson SC-P9000 : sidste skud på stammen fra Epson, samme mulighed for størrelser på print som tidligere, 110 cm. på den korte led og 12 til 30 meter i længden, men der er store forbedringer i kvalitet af printet: Holdbarheden er fordoblet, der er et større dynamisk farveomfang og opfattelsen af farverne ændres stor set ikke uanset synsvinklen.
Vi er klar til at printe, efter at have opmålt profiler og udkørt testprint på næsten alle papirer vi bruger, konklusionen er meget positiv og kan beskrives sådan:
Det større dynamiske omfang afhænger af papiret der printes på, men er meget tydeligt på alle papirer vi har printet på, hvor vi oplever det giver større dybde/mætning i farverne samt mange flere detaljer i skyggerne, og sort er meget mere sort, for den tekniske er der tale om at L måler fra 2 til 6 mindre i Lab-farveforumet målt på sort.
Sorthvid print bliver pga. af den nye metode printeren lægger blækket på, meget mere neutrale sorthvid, også når synsvinklen ændres.